Berlini rádiótorony

A berlini rádiótorony 3D felmérése

Nagyon különleges küldetés volt a szakmai és nagy pontosságú felmérés Berlin rádiótornyáról, amelyet a Yuneec H520-szal végeztek. A DFMG Deutsche Funkturm GmbH megbízásából először vizsgálták meg drónnal a 368 m magas nevezetességet. A Droniq nevű céggel közösen a Yuneec csapatát kérték fel, hogy készítsen egy 3D-s térképet Berlin rádiótornyáról az Alexanderplatz-on. Kifinomult biztonsági előkészítést igényelt a műszakilag igényes projekt az a korlátozott repülési területen. Valamennyi résztvevő számára világos volt, hogy csak rendkívül biztonságos és megbízható légi járművet lehet használni Berlin városának közepén, amelynek nagy a közforgalma, és a Német Szövetségi Köztársaság védett kormányzati kerületéhez közel helyezkedik el.

A H520 drón 6 rotoros rendszerével rendkívül stabil és extra biztonsági tartalékokkal van ellátva, ráadásul jól védett a külső zavarok, zavaró tényezők ellen is. Ennek bizonyítására a Közlekedési és Digitális Infrastruktúra Német Szövetségi Minisztériuma  próbarepülést kért. A nyilvánosság kizárása mellett és a Szövetségi Minisztérium részvételével a Yuneec csapata erős szélben és szitáló esőben végzett próbarepülést a magányos rádiótoronynál. A sikeres próbarepülést követően már semmi nem állt útjába a no-fly zónában történő felszállásának. 2019 novemberében tehát minden szükséges papír rendelkezésre állt, és a Yuneec csapata elvégezhette a térképezést, melyet a hatóságok figyelemmel kísértek. Körülbelül 4000 fénykép elkészítése után a küldetés befejeződött és a kívánt adatok összegyűltek.

Korábbi esettanulmányaink

lmmedia1
Yuneec drón a média világában
A drónok már a média világában is bizonyítottak. Az alábbi rövid esettanulmányban az ausztriai LM. Media tapaszatalatiról olvashatsz.
Yuneec-H520_Ford_2-1024x576-0a3794b5
Ford Motor Company
A Ford Motors a Yuneec H520 segítségével tette hatékonyabbá és biztonságosabbá a gyártóüzemének ellenőrzését.

Need help? Contact us!

Our team of experts is eager to answer your questions about drones and our services as quickly as possible

Üzenetét megkaptuk.

Hamarosan válaszolunk.

Sikeres feliratkozás.